ShareINN: samen naar nieuwe betaalvormen

ShareINN: samen naar nieuwe betaalvormen

13 oktober 2023

Bij de ontwikkeling van nieuwe OV-betaalvormen staat het gebruiksgemak voor de reiziger voorop. Daarom betrekken we niet alleen kennisinstellingen en bedrijven bij de ontwikkeling van het nieuwe betaalsysteem, maar ook consumentenorganisaties.  Het uitwisselen van kennis en informatie vindt plaats tijdens ShareINN’s, die ieder kwartaal worden gehouden.

Tijdens de ShareINN Reizigers op 12 oktober 2023 is met vertegenwoordigers van reizigersvereniging Rover, Ieder(in) en de  Oogvereniging gesproken over ontwikkelingen rond OVpay. Door rekening te houden met onder meer minder validen en senioren, wordt die toegankelijkheid gewaarborgd.

Het innovatieprogramma vindt het belangrijk dat mindervaliden en senioren zijn vertegenwoordigd in de verschillende proeven die moeten leiden tot een soepel en simpel OV-betaalsysteem. In ‘toegankelijkheidssessies’ zitten meer bouwers van web en app applicaties aan tafel bij gebruikers met een visuele beperking, om nieuwe ontwikkelingen te testen op toegankelijkheid.

 

 

Deel dit artikel: